0733 954 254 contact@euroint.ro

Statistic vorbind, cel mai solicitat tip de traducere este traducerea autorizata. Reprezinta traducerea scrisa a unui text, insotita de stampila si semnatura unui traducator care a obtinut in prealabil nr. de autorizatie de la Ministerul Justitiei.

Acesta va semna si va stampila textul pe care l-a tradus, adica il va autoriza, dar dupa ce declara pe proprie raspundere, la sfarsitul documentului, ca a tradus complet si fara omisiuni textul care i-a fost prezentat. Stampila  si semnatura insa nu se aplica mereu doar la incheiere, ci in unele cazuri (de exemplu acte prezentate in instanta) pe fiecare pagina sau la fiecare doua pagini (in cazul unui document mai stufos ce nu necesita neaparat stampila pe fiecare pagina)

Declaratia de la sfarsitul textului se numeste incheiere de traducator autorizat si face diferenta intre traducerea simpla, necesar strict pentru ca cineva sa inteleaga un text intr-o limba straina si cea autorizata, care are si caracter  oficial demonstrativ, adica este folosita pentru a depune actele respective la diferite autoritati, in cazurile in care nu se necesita in mod expres ca traducerea sa fie legalizata.

Poate fi tradus autorizat aproape orice tip de act, din orice domeniu. La biroul nostru, cel mai frecvent clientii plaseaza comenzi de traduceri autorizate pentru angajare ( acte de studii/angajare) in strainatate sau tratarea la o clinica medicala din alta tara.(documente medicale).

De asemenea, mult intalnita situatie in care romanii cumpara masini din afara “se loveste” de  traducerea autorizata a actelor masinii, in vederea inscrierii acesteia la taxe si impozite.

Traducerile despre care am tot vorbit mai sus reprezinta un tip de tradecere foarte practice intrucat de multe ori, traducerile trebuiesc doar depuse online (scanate si trimise pe e-mail unitatii de invatamant, companiei, clinicii etc) nu depuse si fizic la un ghiseu. Acest lucru usureaza munca si timpul clientului, mijlocitorului- biroul de traduceri –si uneori si a traducatorului autorizat.

Call Now Button
× Contact WhatsApp