0733 954 254 contact@euroint.ro

Desi nu mereu sunt necesare, traducerile legalizate sunt aproape la fel de solicitate ca traducerile autorizate. De ce? Pentru ca angajatorii/autoritatile care solicita traducerile respective nu fac diferenta intre aceste doua tipuri de traduceri si uneori nici clientii.

Acestea sunt traduceri autorizate, dar care vor fi prezentate la un notar pentru a se legaliza semnatura traducatorului autorizat. Clientii, desi uneori chiar nu sunt necesare traducerile in acest format, prefer acest tip de traducere pentru a fi siguri ca actele le vor fi acceptate in afara. DAR, diferentele sunt semnificative si aceasta legalizare implica totusi anumite conditii in plus fata de traducerea autorizata, nu este chiar pur si simplu doar o optiune de gusturi.

In primul rand, actele se pregatesc diferit, mai exact incheierea traducatorului este mai detaliata si semnatura si stampila se aplica diferit. In al doilea rand, traducerea se legalizeaza la un notar unde traducatorul care a realizat-o, si-a depus specimen de semnatura. In al treilea rand, sursa de pe care s-a efectuat traducerea trebuie prezentata in original in fata notarului, nefiind acceptata fara stampila si semnatura, iar in unele cazuri nici cand le poarta ( in cazul in care nu au data sau nr de inregistrare).

La biroul nostru, cel mai frecvent am primit comenzi de traduceri legalizate pentru angajare in strainatate, la companii sau institutii care solicita expres acest tip de traduceri. De asemenea, pentru studii in strainatate la univeristati de prestigiu sau care au regulamente putin mai stricte.

Intr-adevar, atunci cand nu se specifica ce gen de traducere este necesara, insa contextul in care se cer este in mod clar unul oficial, pentru siguranta, cea mai oportuna este traducerea legalizata la un notar public ( chiar daca termenul de predare va fi putin mai mare decat in cazul traducerii autorizate.)

In general, pot fi legalizate: acte emise de institutii de invatamant, alte institutii  sau spitale de stat, companii private (doar daca stampila, semnatura si au nr de inregistrare sau eventual data certa de la un notar).

Call Now Button
× Contact WhatsApp