0733 954 254 contact@euroint.ro

Acest domeniu apartine aproape in exclusivitate persoanelor juridice: in 90% din cazuri, traduceri de tip tehnic sunt solicitate de companii din Romania cu capital privat, strain sau mixt. Este un sector foarte important pentru un birou de traduceri intrucat este binecunoscut faptul ca patrund tot mai multi investitori in tara noastra (desi din pacate nu multi traducatori din Romania efectueaza acest gen de traduceri, ci doar cei specializati in acest domeniu).

Vom  expune in continuare cateva situatii in care sunt necesare traduceri in cadrul companiilor despre care am amintit mai sus. In primul rand, atunci cand in strainatate, de exemplu, este patentat un aparat care va intra sip e piata de desfacere din Romania. Se vor traduce in acest caz cadrul legal care a permis comercializarea produsului si instructiunile lui de folosire. La fel si in cazul in care exportam noi acest gen de produse in strainatate. Aceste doua situatii sunt cele mai frecvent intalnite.

Alta situatie ar fi cea in care inovatori din Romania vor sa comercializeze tehnologie in mediul online. Este obligatoriu sa fie trimisa o prezentare a produsului catre detinatorii site-ului strain, iar aceasta prezentare trebuie realizataintr-o limba de circulatie international ( de obicei, prezentarea se intocmeste in limba romana si este tradusa de un traducator autorizat, specializat in domeniul tehnic).

In al treilea rand avem cel mai la indemana imaginat scenario: simpla traducere de etichete pentru echipamente tehnice exportate sau importate.

Nu in ultimul rand, traducerile tehnice sunt foarte utile si vor fi deci utilizate atunci cand companiile-mama din strainatate vor sa comunice sucursaleleor din Romania diverse informatii despre anumite procedee in legatura cu propriile produse sau operatiuni pentru lansarea unor noi echipamente, aparate, sisteme etc.

De asemenea, sucursalele de aici vor intocmi raspunsuri oficiale, rapoarte, evaluari, care vor fi transmise la sediu in afara, nu inainte de a fi traduse autorizat in limba vorbita in statul respectiv.

Call Now Button
× Contact WhatsApp